AV Medical biedt u de mogelijkheden om de overlevingskansen van slachtoffers van een acute hartritmestoornis drastisch te verhogen. Dit doen wij door ons uitgebreid aanbod van AED Defibrillatoren aan u voor te stellen.

Sinds de verschijning van het “KB, gebruik van de AED bij reanimatie” is het voor iedereen toegestaan deze defibrillatoren te gebruiken tijdens een reanimatie. We spreken dan over de defibrillatoren uit categorie 1 die specifiek ontwikkeld zijn om bediend te worden door iedereen zonder medische achtergrond. De producten uit categorie 2 zijn echter alleen toegankelijk voor mensen met een medische achtergrond zoals artsen, verpleegkundigen, enz.…

Waarom een AED?

Elk jaar worden er 10.000 Belgen getroffen door een plotselinge hartstilstand. Slechts 5 % overleeft dit.

De zogenaamde AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren), die eenvoudig te bedienen zijn door iedereen kunnen vele mensenlevens redden doordat men met deze apparatuur de ritmestoornis kan herstellen. Het positieve effect van dergelijke toestellen op de overleving werd al bewezen in verschillende grootschalige studies.

De kans op overleving is rechtstreeks evenredig met de snelheid waarmee deze stoornis kan worden aangepakt. Onmiddellijke hulp is in dergelijk geval van vitaal belang willen we meehelpen om dat lage cijfer beter te maken.

Deze toestellen worden al in vele landen gebruikt. Zo zijn vliegtuigen, casino’s, musea, sportcentra, shoppingcentra, kortom plaatsen waar veel mensen samenkomen ermee uitgerust.

 

 
  © avmedical